Zyra e Kryeministrit

PremijerThaçi: Albanija je ušla u visoki stepen demokratije, što je dokazano preovladanjem miroljubivog, mirnog duha i medjusobnim poštovanjem

9 Korrik, 2009

Priština, 9 jul 2009 

Premijer Republike Kosova, Hashim Thaçi, čestitao je Premijeru Albanije , Sali Berishi, povodom pobede na izborima  od  28 juna  2009. U telegramu se kaže:

Poštovani  Premijere  Berisha,

Uspešno okončanje  izbora   28 juna  2009 bila je pobeda albanske demokratije i pokazatelj  visoke institucionalne kulture koju pokazuje albansko  društvo uopšte.

Gradjani Kosova  i njene institucije , pažljivo su pratili sve faze izborne kampanje i oduševljeni su nivom organizovanja, debatom i ispoljenom performansom od strane svih  subjekata učesnika na  izborima .

Transparentna kampanja učinila je da ovi izbori dokazuju da je Albanija ušla u visoki stepen demokratije,  što je dokazano preovladanjem miroljubivog, mirnog duha i medjusobnim poštovanjem.

Na izborima 28 juna , kao pobednik je izašla  “Koalicija za promene ”, dajući Vama, poštovani Premijere, još jedan mandat za vodjenje albanske države.

Duboko verujemo  da ćete vi  voditi koaliciju u korist svih gradjna Alabanije, očuvajuči nacionalno jedinstvo i opštu stabilnost u pravcu uspeha i evroatlantske  perspektive  Albanije.

 Nakon učlanjevanja u NATO-u, Albaniju čeka put ka inetgrisanju  u EU, i potpuno smo ubedjeni da će Albanska  Vlada  ispuniti sve kriterijume da bi postala što pre deo Evropske Unije

U ime Vlade Republike Kosova i u moje, imam čast i zadovoljstvo da Vam čestitam na  pobedu , garantovajuči  Vam  stalnu saradnju  Vlade Republike Kosova i njenih institucija u korist obe zemlje, regiona i šire .

Čestitam !

Hashim Thaçi,
Premijer Vlade Republike Kosova  

Last modified: 9 Korrik, 2009

Comments are closed.

×