Zyra e Kryeministrit

Premijera Kurtija je na sastanku primila komesar EU-a za energetiku

28 Prill, 2021

Brisel, 28. april 2021.

Premijera Republike Kosovo Albina Kurtija, zajedno sa zamenikom premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnikom Bislimijem i zamenicom premijera i ministarkom inostranih poslova i dijaspore Donikom Gërvalla -Schvarz tokom zvanične posete u Briselu, primila je na sastanku Kadri Simson, komesar Evropske unije za energetiku.

Premijer Kurti je izrazio posvećenost Vlade Republike Kosovo da poboljša energetsku efikasnost i diverzifikuje energiju, kao i kretanje ka zelenoj ekonomiji, osiguravajući da naše odluke budu dobro informisane i realne. Ovo je kapitalno pitanje za koje je premijer Kurti naglasio da zahteva širok društveni konsenzus.

Dalje je informisao komesara Simson o Nacionalnom planu o energetici i klimi, planovima za reviziju energetskih politika prema direktivama Evropske unije i o podršci koja će biti pružena preduzećima koja promovišu energetsku efikasnost i čuvaju životnu sredinu. Kosovo je deo regionalne saradnje u energetskom sektoru, za koji je premijer rekao da treba da se zasniva na principima jednakosti i sveobuhvatnosti.

 

Last modified: 28 Prill, 2021

Comments are closed.

×