Zyra e Kryeministrit

Premijera Kurtija je primio na sastanak komesar EU za poljoprivredu i ruralni razvoj

28 Prill, 2021

 

Brisel, 28. april 2021

Danas su premijer Republike Kosovo Albin Kurti, zajedno sa zamenikom premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnikom Bislimijem i zamenicom premijera, istovremeno i ministrakom spoljnih poslova i dijaspore, Donikom Gervalla-Schvarz primljeni na sastanak kod evropskog komesara za poljoprivredu i ruralni razvoj, Janusza Wojciechovskog.

Premijer Kurti, naglasio je da poljoprivreda zauzima važno mesto u programu upravljanja. Delegacija koju je predvodio premijer Kurti predstavila je vladine planove za poljoprivredne reforme, čiji je cilj povećanje proizvodnje, kvaliteta i sigurnosti hrane, kao i oživljavanje sela. Dodao je da će Vlada blisko sarađivati sa Evropskom unijom u planiranju IPA fondova, kako bi oni bili u skladu sa vladinim programom i zahtevima naše zemlje za poljoprivredom. Premijer je takođe zatražio podršku od komesara Vojciechovskog za ubrzanje pristupanja Kosova pretpristupnom Instrumentu za ruralni razvoj (IPARD).

Komesar Wojciechovski je ponovio podršku kosovskim naporima da uskladi zakonodavstvo koje uređuje poljoprivredu i ruralni razvoj, bezbednost hrane, zdravlje životinja i zaštitu bilja, kao i da uspostavi odgovarajuće procedure za praćenje i kontrolu.

 

 

Last modified: 28 Prill, 2021

Comments are closed.

×