Zyra e Kryeministrit

Vlada Kosova podržava inicijativu Kosovskog biroa osiguranja za dogovor sa Nacionalnim biroom osiguranja Crne Gore

26 Prill, 2021

Priština, 26. aprila 2021.

Na njen poziv, zamenica premijera Vlade Republike Kosovo, Emilija Redžepi, održala je danas sastanak sa izvršnim direktorom Kosovskog biroa osiguranja, Samijem Mazreku. Na sastanku je razgovarano o inicijativi Kosovskog biroa osiguranja o potpisivanju Memoranduma o razumevanju sa Nacionalnim biroom osiguranja Crne Gore u vezi sa uzajamnim priznavanjem polisa osiguranja za obe države.

Zamenica premijera Redžepi, izrazila je punu podršku Vlade Republike Kosovo Kosovskom birou osiguranja u procesima predstavljanja institucije u omogućavanju slobodnog kretanja građana obe države, bez prinude kupovine međusobnog osiguranja na granici, do punopravnog članstva u Savetu biroa u Briselu.

Takođe, na sastanku je razgovarano o formalizaciji radne grupe od strane Vlade Republike Kosovo, pozivajući se na pitanje ispunjavanja drugih preduslova za članstvo, kao što je gore navedeno, sa posebnim naglaskom na rešavanje problema neregistrovanih i neosiguranih motornih vozila, kao jednog od glavnih kriterijuma koje treba ispuniti.

Izvršni direktor, Sami Mazreku obavestio je Zamenicu premijera vlade Redžepi, da će Kosovski biro osiguranja narednih dana doneti odluku o podršci Policiji Kosova naprednom tehnološkom opremom za identifikaciju motornih vozila bez registracije i osiguranja, kao i potrebu za adresiranjem pitanja uslovljavanja za plaćanje opštinskih i drugih taksi za registraciju motornih vozila u zemlji, koji će se tretirati institucionalno.

Last modified: 26 Prill, 2021

Comments are closed.

×