Zyra e Kryeministrit

Zamenica premijera Redzepi održala je sastanak sa ambasadorom Švajcarske na Kosovu, Thomas Kolly

22 Prill, 2021

Priština, 21. april 2021.

Zamenica kosovskog premijera Emilia Redzepi primila je danas ambasadora Švajcarske na Kosovu Thomas Kolly-ja, u pratnji zamenice ambasadora Pauline Menthonnex Gacaferri, direktorke Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, Katharine Stocker, kao i savetnika za ljudsku sigurnost Vincent Hug i gđe. Gil Bösch.

Zamenica premijera Redzepi naglasila je bliske i prijateljske odnose između Kosova i Švajcarske i, u ime nje i naroda Kosova, izrazila zahvalnost na podršci koju je Švajcarska pružala i nastavlja pružati stanovnicima Kosova koji tamo žive i rade.

Zamenica premijera Redzepi je visokoj delegaciji švajcarske diplomatije naglasila važnost posvećenosti vladavini prava i pravde na Kosovu, posebno kada su u pitanju problemi manjinskih zajednica i odnos države Kosovo prema njima. Naglasila je potrebu za zastupljenošću manjina u javnim i državnim institucijama, pozivajući se na sve zajednice, kao i zastupanje njihovih potreba za boljom integracijom i dinamičnijim razvojem procesa poboljšanja životnih uslova.

Ambasador Kolly izrazio je zadovoljstvo planovima i namerama zamenice premijera Redzepi i izrazio punu podršku njoj i Vladi Kosova u njihovoj posvećenosti unapređivanju prava svih manjina na Kosovu.

 

 

Last modified: 22 Prill, 2021

Comments are closed.

×