Zyra e Kryeministrit

Zajedničko saopštenje predsednika, predsednika skupštine i premijera Kosova

15 Prill, 2021

 

Priština, 15. april 2021

Predsednica Osmani, predsednik skupštine Konjufca i premijer Kurti primili su na upravnom sastanku udruženje „Pozivi majki“

Predsednica Vjosa Osmani, zajedno sa predsednikom Skupštine Kosova Glaukom Konjufcom, premijerom Albinom Kurtijem i zamenicom predsednika Skupštine gđom. Saranda Bogujevci, primili su danas na sastanak majke nestalih osoba iz organizacije „Pozivi majki“.
Predsednica Osmani je rekla da su nestali zajednička rana.

„Za nove institucije prioritet je pronalazak vaših najmilijih – devojaka i momaka koji su sada pripadaju celom Kosovu je prioritet. Posvečeni smo i obećavamo vam da ćemo neumorno raditi na njihovom pronalaženju što je pre moguće “, naglasila je predsednica Osmani.
Predsednik skupštine, Konjufca je naglasio da bol za nestalima dele svi.

„Kao i do sada, mi svi delimo bol sa vama. Dali ste svoje najmilije i učinili najuzvišeniju žrtvu da bismo mi danas bili slobodni. Stoga ćemo raditi zajedno kako bismo osigurali zakasnelu pravdu “, naglasio je predsednik skupštine Konjufca.

U međuvremenu je, kosovski premijer Albin Kurti obećao maksimalnu posvećenost razjašnjavanju sudbine nestalih.
„Bol i mora koje doživljavate su neuporedivi. Neprekidno ćemo raditi na garantovanju vašeg prava da znate o sudbini svojih najmilijih “, rekao je premijer Kurti.

U ime udruženja „Pozivi majki“, gđa Nusrete Kumnova se zahvalila čelnicima države na prijemu i razumevanju.

“Svi imamo velike nade i očekivanja i nestrpljivo očekujemo da se zaista radi i deluje na rešavanju potreba i zahteva majki i porodica nestalih”, rekla je Kumnova.

Sva tri institucionalna lidera garantovali su da će i dalje biti uz majke i porodice nestalih i da će im prioritet biti razjašnjavanje njihove sudbine kao preduslova za osiguravanje pravde.

Last modified: 15 Prill, 2021

Comments are closed.

×