Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti primio je ambasadora Slovenije na Kosovu Bertoncelja

12 Prill, 2021

 

Priština, 12. april 2021

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti primio je u svom kabinetu ambasadora Slovenije na Kosovu Bojana Bertoncelja. Ambasador je lično uručio premijeru čestitku premijera Slovenije Janeza Janše i čestitao premijeru na osvojenom mandatu.

Ambasador Bertoncelj naglasio je da će tokom sledećeg predsedavanja EU, koje počinje u julu, jedan od prioriteta Slovenije biti Zapadni Balkan i proširenje Evropske unije, kao i da će Slovenija podržati Republiku Kosovo u njenim ciljevima za evroatlanske integracije.

Premijer Kurti zahvalio se ambasadoru, visoko ocenivši stalno angažovanje i podršku Slovenije. Naglasio je da je Slovenija, osim što je prijateljska zemlja, takođe i strateški partner Kosova. Govoreći o procesu evropskih integracija, premijer je pohvalio činjenicu da će Slovenija voditi predsedavanje EU-om i pozdravlja posvećenost Slovenije liberalizaciji viznog režima za Kosovo i članstvu te zemlje u međunarodnim organizacijama.

Posvećenost produbljivanju ekonomske, političke i razvojne saradnje između Kosova i Slovenije je obostrana, rečeno je na kraju sastanka.

Last modified: 12 Prill, 2021

Comments are closed.

×