Zyra e Kryeministrit

Visoki predstavnik EU-a, Borrell čestitao je premijeru Kurti: Borba protiv pandemije glavni prioritet, EU stoji uz Kosovo i njen narod

9 Prill, 2021

Priština, 9. april 2021.

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, primio je čestitku visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Josep Borrell, istovremeno potpredsednika Evropske komisije.

Visoki predstavnik EU-a čestitao je premijeru Kurti na formiranju nove vlade i poželeo mu uspeh na dužnosti premijera Kosova. Rekao je da je Evropska unija čvrsto stala uz Kosovo i njen narod u borbi protiv pandemije COVID-19. „Ova borba će ostati glavni prioritet u doglednoj budućnosti. Takođe želimo da vidimo da Kosovo napreduje na svom evropskom putu. Biće potrebni snažni reformski napori da bi se ojačala vladavina zakona na Kosovu i promovisao socio-ekonomski razvoj. Evropska unija je spremna da vas podrži u ovom pravcu“, napisao je g. Borrell.

U nastavku pisma sa čestitkom, visoki predstavnik EU-a rekao je da je povratak evropske perspektive Kosova u realnost za njene građane, takođe zahteva brzi nastavak dijaloga Beograd-Priština uz olakšanje EU-a i sveobuhvatnu normalizaciju odnosa sa Srbijom.

„Imam želju da vas dočekam na sledeći sastanak na visokom nivou što je pre moguće i ostaću čvrsto odlučan da pomognem obe strane da postignu sveobuhvatni sporazum“, rekao je visoki predstavnik EU-a, Josep Borrell.

 

Last modified: 9 Prill, 2021

Comments are closed.

×