Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi dočekao je na sastanku ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, g. Philip Kosnett

30 Mars, 2021

Priština, 30. mart 2021

Prvi zamenik premijera vlade Republike Kosovo g. Besnik Bislimi, danas je na sastanku dočekao ambasadora Sjedinjenih Američkih Država g. Philip Kosnett.

Ambasador Kosnett čestitao je zameniku premijera Bislimi na položaju, izrazivši spremnost Sjedinjenih Država da pomognu u nekim oblastima u fokusu njegove kancelarije: dijalogu i razvoju. Tokom razgovora u kojem se razgovaralo o nekim od ovih tema, ambasador je naglasio da su Sjedinjene Američke Države uverene da će imati dobru i plodnu saradnju sa novom vladom.

Prvi zamenik premijera Bislimi zahvalio se ambasadoru na vrlo otvorenom pristupu, visoko ceneći pomoć i partnerstvo Sjedinjenih Država. Između ostalog, zamenik premijera Bislimi obavestio je ambasadora Kosnett da su vlada i njegova kancelarija zainteresovani za dovođenje kadrova iz Sjedinjenih Država za izgradnju kapaciteta i sticanje stručnosti u određenim oblastima.

Na kraju sastanka, njih dvoje su se zahvalili na konstruktivnom vremenu i sastanku, složivši se da nastave međusobnu komunikaciju.

Last modified: 30 Mars, 2021

Comments are closed.

×