Zyra e Kryeministrit

Premijer Albin Kurti je primio ambasadorku Holandije na Kosovu, Carin Lobbezoo

30 Mars, 2021

Priština, 30. mart 2021.

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti u pratnji ministra za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj, Faton Peci, primili su danas na sastanku ambasadorku Kraljevine Holandije na Kosovu, Carin Lobbezoo.

Ambasadorka Lobbezoo je čestitala premijeru Kurtiju na pobedi sa visokim procentom osvojenih glasova na izborima i na preuzimanju dužnosti. Ona mu je čestitala i na ohrabrujućem primeru koji je dao građanima primanjem vakcine protiv Covid-19.

Premijer Kurti je rekao da, iako se radi o maloj količini, prvi kontingent vakcina je doneo nadu na Kosovu.

Premijer Kurti i ambasadorka Lobbezoo su razgovarali i o stanju u agrokulturi u zemlji, i oboje su se usaglasili da je potreban novi pristup prema domaćoj proizvodnji i stimulisanju proizvođača. Premijer Kurti je rekao da je potrebna bliža saradnja visokih obrazovnih ustanova sa farmerima, kako bi se povećala produktivnost.

Ambasadorka Lobbezoo je upoznala premijera sa projektima koje Vlada Holandije sprovodi na Kosovu u oblasti stočarstva i proizvodnje mleka.

Oba sagovornika su izrazila volju i spremnost za nastavak saradnje i dobrih odnosa između Republike Kosovo i Kraljevine Holandije.

Last modified: 30 Mars, 2021

Comments are closed.

×