Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti odao počast životu i radu umetnika Rasim Thaçi-Cima: Klanjamo se sa čašću i čežnjom

27 Mars, 2021

Priština, 27. mart 2021

Povodom smrti umetnika Rasim Thaçi-Cima, premijer Republike Kosovo Albin Kurti odao je počast i položio vence odajući počast njegovom životu i radu.

Nakon počasti, premijer Kurti upisao se u Knjigu žalosti, sećajući se da je Rasim Thaçi-Cima svuda i celo vreme donosio svoju radost i šaljivost deleći ih sa drugima.

Premijer Kurti, u pratnji vršioca dužnosti predsednika i predsednika parlamenta, Glauk Konjufca i ministra kulture, omladine i sporta Hajrullah Çeku, rekao je da su položili sveže cveće za posljednji ispraćaj, poklonivši se sa čašću i čežnjom za Rasim Thaçi – Cima.

Ceo govor premijera Kurtija:

Kao deca smo rasli poznavajući Cima, a tek kad smo odrasli i više nismo bili deca, saznali smo da je njegovo pravo ime Rasim Thaçi.

Svoju radost i šaljivost donosio je svugde i celo vreme deleći je sa drugima, dok sada trebamo ublažiti bol i tugu deleći je jedni sa drugima.

Rasim Thaçi – Cima možda nije bio zadovoljan ponekad, a ponekad i nesretan, ali uvek je bio sretan, a njegova sreća bila je njegova hrabrost i za sve nas kad god bismo ga sreli, na TV ekranima ili na ulicama glavnog grada .

Stoga nam se zbog ovakvog načina života, punog radosti, njegova smrt, osim što je rana, čini i neverovatnom.

Danas smo zajedno sa vršiocem dužnosti predsednika i predsednika parlamenta Glauk Konjufca i ministrom kulture, omladine i sporta Hajrullah Çeku položili sveže cveće za poslednji ispraćaj, klanjajući se sa čašću i čežnjom za Rasim Thaçi-Cima.

 

Last modified: 27 Mars, 2021

Comments are closed.

×