Zyra e Kryeministrit

69. sastanak Vlade

15 Mars, 2021

Priština, 15. mart 2021

Vlada Republike Kosovo, predvođena premijerom na dužnosti, Avdullahom Hotijem je, u skladu sa Poslovnikom Vlade, održala dopisni/elektronski sastanak, 69. po redu, na kojem je odobrila odluke i druga dokumenta u skladu sa njenim zakonskim i ustavnim i odgovornostima.

Prva odluka koja je dobila odobrenje vladinog kabineta na današnjem sastanku bila je dodela sredstava za isplatu dodatka na zaradu za Kosovsku popravnu službu, Carinu Kosova, PUK i AHV, zbog dodatog angažovanja tokom pandemije COVID- 19, kao i izmene i dopune vladinih odluka koje se odnose na sredstva iz Programa ekonomskog oporavka.

Vlada Kosova je na današnjem sastanku odobrila odluku o izdvajanju dodatnih sredstava za Ministarstvo zdravlja, u iznosu od 10 miliona evra, za kupovinu materijala, medicinske opreme i angažovanje zdravstvenog i pomoćnog osoblja za upravljanje pandemijom COVID.19.

Vlada Kosova je na današnjem sastanku odobrila odluku o dodeli sredstava u iznosu od 8 miliona evra Ministarstvu ekonomije i zaštite životne sredine, koja će biti namenjena subvencionisanju tarife za obnovljive izvore energije.

Na 69. sastanku, vladin kabinet je odobrio odluku o dodeli sredstava u iznosu od 500 hiljada evra, za Ministarstvo kulture, omladine i sporta, za ispunjenje finansijskih obaveza ovog ministarstva.

Na ovom sastanku, Vlada je takođe odobrila odluku o jednokratnoj novčanoj nadoknadi delegatima parlamenta iz 1990. godine koji su overili mandat poslanika na sastanku Skupštine Kosova 4. decembra 1999, koji su učestvovali na sastanku Skupštine Kosova 2. jula 1990. i sastanku 7. septembra 1990. i koji su nastavili da učestvuju na sastancima Skupštine do 24. maja 1992.

Na današnjem sastanku, vlada je odobrila zahtev Sindikata radnika lutrije Kosova za dodelu sredstava u iznosu od 40.000 € (četrdeset hiljada evra) za finansijsku podršku njenim zaposlenima.

Odobrena je i Odluka o izmeni i dopuni odluke Vlade br. 09/09 od 01.07.2020 o osnivanju Žalbene komisije za strance.

– Kaltrina Nuhiu, Ministarstvo pravde – zamenica predsednika;

– Agim Krasniqi, Ministarstva obrazovanja i nauke, član;

– Mehmet Morina, Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore, član;

– Kaltrina Hyseni, Ministarstvo trgovine i industrije, član.

Vlada je odobrila inicijative za pregovaranje sporazuma o zajmu između Republike Kosovo, koje zastupa Ministarstvo finansija i Evropske investicione banke, za finansiranje projekta „Reagovanje Kosova na pandemiju Covid-19 za mala i srednja preduzeća“, kao i za pregovaranje sporazuma o grantu između Republike Kosovo koju zastupa Ministarstvo finansija i Evropske unije, koju zastupa Evropska komisija, za projekat „Podrška EU za dostupnost i pristup vakcinama protiv COVID-19 na Kosovu“ “.

Vlada je na sastanku odobrila odluku o isplati samofinansirajućih lekara na specijalizaciji, iz ekonomske kategorije subvencija i transfera, od 1. marta do 31. oktobra 2021. godine.

Last modified: 15 Mars, 2021

Comments are closed.

×