Zyra e Kryeministrit

Saopštenje za medije

26 Shkurt, 2021

Priština, 26. februar 2021.

Premijer na dužnosti Republike Kosovo, Avdullah Hoti, primio je danas na sastanak ministra na dužnosti obrazovanja i nauke, Ramë Likaj, gde je informisan o napretku nastavnog procesa u školama, pripremama za kraj školske godine, organizovanja testa mature i testa postignuća, način organiziranja online učenja i pitanje akreditacije institucije visokog obrazovanja i njihovih studijskih programa.

Ministar na dužnosti, Ramë Likaj, naglasio je da obrazovni inspektori kontinuirano nadgledaju napredak nastavnog procesa, tako da se taj proces realizira prema planu MON-a.

Između ostalog, diskutirano je u vezi sa nastalom situacijom u preduniverzitetskom obrazovanju u opštini Kamenica, kao rezultat ne pohađanja nastavnog procesa od strane učenika nekih škola.

Ministar Likaj je takođe upoznao premijera sa procesom ispunjavanja obaveza Ministarstva obrazovanja i nauke, za članstvo u ENQA, kao i sa situacijom koja je nastala nakon ostavke tri međunarodnih članova i dva lokalna člana Državnog saveta za kvalitet (DSK).

Last modified: 26 Shkurt, 2021

Comments are closed.

×