Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Uvek zahvalni predsedniku Rugovi, porodici Jashari i svima onima koji su pali za nezavisnost zemlje

17 Shkurt, 2021

 

Priština- Prekaz, 17. februara 2021.

Premijer na dužnosti Republike Kosovo, Avdullah Hoti zajedno sa v. d. predsednika, Vjosa Osmani, komandantom Kosovskih bezbednosnih snaga, general-pukovnikom Rrahman Rama i članovima vladinog kabineta, u čast proslave 17. februara, 13. godišnjice proglašenja nezavisnosti Republike Kosovo, učestvovali su u svečanu ceremoniju podizanja zastave od strane Svečane garde u dvorištu Vlade Kosova.

U pratnji članova vladinog kabineta, premijer na dužnosti Hoti odao je počast i položio vence na grob predsednika Ibrahima Rugove.

„Danas smo odali počast ocu osnivaču Republike Kosovo, što je najveći 30-godišnji projekat od proglašenja nezavisnosti Albanije, a samim tim i najveći projekat jačanja albanske nacije proglašenjem Kosova kao nezavisne država, deo evro-atlantske porodice, rekao je premijer Hoti.

U nastavku, rekao je da će građani Kosova uvek biti zahvalni predsedniku Rugovi i svima onima koji su pali za nezavisnost zemlje, čestitajući ovaj poseban dan svim građanima godišnjicu nezavisnosti bez izuzetka.

Premijer Hoti je takođe dao počasti i u Memorijalnom kompleksu Adema Jashari u Prekazu, na 13. godišnjicu nezavisnosti Kosova.

„Zajedno sa gradonačelnikom Opštine Skenderaj, Bekim Jashari i članovima vladinog kabineta odali smo počast poginulima iz porodice Jashari, da odajemo počast porodici Jashari za najuzvišenije i najveće žrtvovanje za nezavisnost zemlje. „Davanjem počasti porodici Jashari, odajemo počast svima koji su pali za slobodu i nezavisnost Kosova“, rekao je premijer Hoti.

Last modified: 17 Shkurt, 2021

Comments are closed.

×