Zyra e Kryeministrit

Vlada izdvaja 579 hiljada 345 eura za proteze ratnih vojnih invalida OVK

10 Shkurt, 2021

Priština, 10. februar 2021

Na zahtev premijera Vlade Republike Kosovo, na dužnosti, Avdullaha Hotija, u skladu sa Poslovnikom Vlade, održan je dopisni / elektronski sastanak, 62 po redu, na kojem je odobrena odluka o raspodeli sredstava za pokriće izdataka za hitne potrebe za proteze ratnih vojnih invalida OVK.

Odlukom Vlade Republike Kosovo, odobren je zahtev Udruženja ratnih vojnih invalida OVK za dodeljivanje finansijskih sredstava u iznosu od petsto sedamdeset devet hiljada tristo četrdeset i pet evra (579.345,00 €) za pokrivanje troškovi za hitne potrebe za protezama za ratne vojne invalide OVK.

Ova sredstva će se koristiti samo u svrhe naznačenu u zahtevu Udruženja ratnih vojnih invalida OVK, a njihovo korišćenje nadgledaće komisija u sledečem sastavu:
1. Predstavnik iz Ministarstva rada i socijalne zaštite – predsjedavajući;
2. Predstavnik iz Ministarstva zdravlja – član;
3. Direktor Kancelarije za pitanja kategorija iz rata OVK – član;
4. Predstavnik Udruženja ratnih vojnih invalida OVK – član.

Komisija će pratiti trošenje dodeljenih sredstava i pripremiti detaljan izvještaj Vladi. Odlukom se obavezuje Ministarstvo financija, Ministarstvo rada i socijalne zaštite i Udruženje ratnih vojnih invalida OVK na sprovođenje. Odluka takođe preporučuje da institucije obezbede trajna rešenja za ratne vojne invalide OVK u skladu sa Odlukom Vlade Republike Kosovo od 03.02.2021.

Last modified: 10 Shkurt, 2021

Comments are closed.

×