Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Vlada će značajno povećati učešće u predškolskom obrazovanju

5 Shkurt, 2021

 

Priština, 5. februar 2021

Premijer Republike Kosovo na dužnosti, g. Avdullah Hoti, posetio je obdanište „Bardha Akademi“, u Prištini, gde se sastao sa vlasnicom ovog obdaništa gđom. Gezime Rexhepi, koja je takođe predsednik Udruženja privatnih obdaništa i javno-privatnog partnerstva.

Sastanku su prisustvovali i vlasnici još 5 obdaništa, korisnika Mere 10, u okviru Paketa ekonomskog oporavka, koji je pružio finansijsku podršku projektnim inicijativama usmerenim na poboljšanje položaja žena u društvu. Ovom merom u iznosu od milion evra finansirano je 115 privatnih obdaništa i onih u javno-privatnom partnerstvu, u skladu sa njihovim zahtevima koji obezbeđuju finansijsku održivost i kontinuitet osoblja.

„Pomogli smo obdaništima da ostanu u poslu. Jer je veoma potrebno da svaka porodica dobije ovu uslugu, tako da roditelji imaju priliku da nastave sa svojim radnim aktivnostima “, rekao je premijer Hoti.

Govoreći o nastavku saradnje sa privatnim obdabištima, premijer Hoti rekao je da će Vlada značajno povećati učešće u predškolskom obrazovanju, što znači da će masovno podržati obdaništa i vrtiće širom zemlje novom formulom vrednovanja finansirajući predškolsko obrazovanje po glavi deteta

Last modified: 5 Shkurt, 2021

Comments are closed.

×