Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Proizvodni sektor, prioritet Vlade

1 Shkurt, 2021

 

Priština, 1. februar 2021.

Premijer na dužnosti Republike Kosovo, g. Avdullah Hoti, posetio je danas kompaniju „Eurolona“ u Gornjem Dobrevu opštine Kosovo Polje, gde je od vlasnika kompanije, g. Milazim Berisha, obavešten o dostignućima i izazovima sa kojima su se suočavali tokom vremena pandemije. On se istovremeno zahvalio Vladi na pomoći pruženoj kroz subvencije.

Premijer Hoti je rekao da je kompanija “Eurolona” uzor kompanije, ističući da je tokom 2020. godine Vlada dala svoj maksimum da se izađe u susret biznisima kako bi zadržala broj radnika.

„Proizvodnja i prerada u ovom sektoru za Vladu su prioritet. Pregledali smo preduzete mere i intenzivno smo radili da pomognemo svim poljoprivrednicima i proizvođačima kroz grantove i subvencije“, istakao je premijer Hoti, dodajući da je Vlada udvostručila subvencije za sektor poljoprivrede.

Premijer Hoti najavio je ponovni pregled šeme grantova, obećavajući kontinuiranu podršku za povećanje kvaliteta u ovom sektoru proizvodnje.

Premijer Hoti je rekao da će Vlada stvoriti mogućnosti za biznise za lakši pristup Fondu za kreditne garancije, što je dobra prilika za održivi razvoj.

U ovom događaju, zajedno sa premijerom Hoti je bio u pratnji i ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Besian Mustafa.

 

Last modified: 1 Shkurt, 2021

Comments are closed.

×