Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Brezovica će biti pretvorena u međunarodno skijaški centar

20 Janar, 2021

 

Brezovica, 20. januar 2021.

Premijer Republike Kosovo na dužnosti, g. Avdullah Hoti, je danas posetio Rekreativno-sportski centar na Brezovici, gde se sastao sa predstavnicima Skijaškog saveza Kosova i tri takmičara sa olimpijskim priznanjima.

Tokom ove posete, premijer Hoti je potvrdio bezrezervnu podršku Vlade planinskom turizmu, ističući da je zadovoljstvo biti na ovim planinama, videti puno skijaša, devojke i momke zajedno sa Skijaškim savezom N.

„Imali smo dobar razgovor sa nekima od njih, o uslovima koji su ovde i potrebi da ovaj centar mora u potpunosti da ga revitalizuje i pretvori u međunarodni skijaški centar”, rekao je premijer Hoti.

Dalje, premijer Hoti je naglasio da je Kosovo započelo nekoliko velikih projekata iz Vašingtonskog sporazuma i očekuje da će ove godine ulaganje u ovaj centar biti konkretizovano, zajedno sa američkim ulagačima u obliku javno-privatnog partnerstva, pri čemu Kosovo preuzima ulaganja u infrastrukturu i druga pomoćna ulaganja, a komercijalni deo grade i održavaju ulagači.

Takođe, premijer Hoti je rekao da očekuje da će se ovaj centar za kratko vreme pretvoriti u mesto koje ključa od skijaša i sa međunarodno razvijenim turizmom.

Tokom ove posete Rekreativno-sportskom centru na Brezovici, premijer Hoti je bio u pratnji ministarke kulture, omladine i sporta, Vlore Dumoshi, i ministra za infrastrukturu, Arbana Abrashija.

Last modified: 20 Janar, 2021

Comments are closed.

×