Zyra e Kryeministrit

Situacija u opštinama pogođenim poplavama je pod kontrolom

12 Janar, 2021

 

Priština, 12. januar 2021.

Premijer Republike Kosovo, gospodin Avdullah Hoti, je obavešten od strane Centra za kontrolu situacije da je situacija u opštinama pogođenim poplavama zbog nedavnih obilnih kiša i padavina snega pod kontrolom.

Veliki broj opština je pogođen i pretrpeo je materijalnu štetu, koja će se proceniti narednih dana. Srećom, nije bilo povređenih ili stradalih.

Prema podacima Centra za kontrolu situacije, situacija je i dalje ozbiljna, ali sa tendencijom poboljšanja. Inženjerski timovi, Civilna operativna četa KBS-a i jedinice vatrogasno-spasilačkog tima pomažu stanovnicima u područjima pogođenim poplavama.

Premijer Hoti je obavešten da su i danas tokom dana intervencije jedinica za potragu i spasavanje BSK-a nastavljene na jednoj lokaciji u opštini Kosovo Polje i na dve lokacije u opštini Vučitrn..

Pored toga, Agencija za upravljanje u vanrednim situacijama sprovodila je operacije uklanjanja vode iz vitalnih objekata kao što su Pulmološka klinika UCCK, KEK, Interkonektivna trafostanica u Glogovcu i u Ginekološkoj bolnici u Čaglavici.

Last modified: 12 Janar, 2021

Comments are closed.

×