Zyra e Kryeministrit

Vlada dodelila dodatna sredstva za prevremene izbore

11 Janar, 2021

 

Priština, 11. januar 2021

Vlada Republike Kosovo je, na zahtev premijera Avdullah Hoti, u skladu sa Poslovnikom o radu vlade, održala odgovarajući / elektronski sastanak, 56. po redu, na kojem je odobrila dodelu dodatnih sredstava za Centralnu izbornu komisiju , za organizovanje i održavanje prevremenih izbora 14. februara 2021. godine.

Vlada je odobrila zahtev Centralne izborne komisije za prevremenu raspodelu u svim kategorijama rashoda radi organizovanja i održavanja prevremenih izbora za Skupštinu Republike Kosovo kao i zahtev Centralne izborne komisije za dodelu sredstava u iznosu od 165 hiljada 850 evra.

Ova dodela vrši se na osnovu zahteva Centralne izborne komisije od 8. januara 2021. godine, dok će dodeljena sredstva preuzeti iz budžetske kategorije nepredviđenih troškova.

Zakonom o budžetu za 2021. godinu, Centralna izborna komisija u izbornom programu ima dodeljen iznos od 8 miliona 51 hiljadu 575 evra, koji se može koristiti za ispunjenje ove obaveze. U skladu sa ovom odlukom, prekovremeni rad za zaposlene u Centralnoj izbornoj komisiji izračunava se i plaća prema važećem zakonodavstvu, iz tekućih budžetskih izdvajanja u kategoriji plata i naknada.

Last modified: 11 Janar, 2021

Comments are closed.

×