Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti izbliza prati situaciju nakon poplava posljednjih dana

11 Janar, 2021

Priština, 11. januar 2021

Premijer Republike Kosovo, g. Avdullah Hoti posetio je danas Situacijski centar, gde je bio detaljno informiran o situaciji u opštinama, nakon nedavnih padavina, kiše i snega, koje su uzrokovale poplave u mnogim regijama zemlje.

Na sastanku s direktorom ovog centra Shaqir Shaqirijem i sekretarom Sekretarijata za sigurnost Shpendom Tërdevajem, premijer Hoti je razgovarao o merama koje bi trebalo poduzeti kako bi se situacijom što bolje upravljalo.

Kosovske institucije pomno prate situaciju i svi državni kapaciteti su stavljeni u pripravnost, uključujući Agenciju za upravljanje vanrednim situacijama, lokalno štabove i Kosovske bezbednosne snage. Takođe , premijer Hoti komunicira sa komandantom KFOR-a, general-majorom Francom Federicijem, koji je izrazio spremnost da pruži pomoć mirovnim snagama ako nešto tako bude bilo potrebno.

Da bi izbliza sagledao situaciju stvorenu nedavnim kišama koje su izazvale poplave u različitim regionima zemlje, premijer Hoti će danas u 12:30 posetiti selo Dobrošec u opštini Glogovac.

Last modified: 11 Janar, 2021

Comments are closed.

×