Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Privilegovani smo što je u mandatu ove vlade odobrena ova odluka za KBS

6 Janar, 2021

Priština, 6. januar 2021

Premijer Republike Kosovo g. Avdullah Hoti, dan nakon što je Skupština odobrila odluku o zajedničkom slanju kontingenta Kosovskih bezbednosnih snaga u misije u inostranstvo sa Nacionalnom gardom Ajove, posetio je kasarnu „Adem Jashari“ u glavnom gradu.

Premijer Hoti rekao je pripadnicima KBS da je jučerašnja odluka jedan od najvažnijih istorijskih koraka, koji je Kosovo kao država učinilo i kao Bezbednosne snage ka punoj integraciji u evroatlantske strukture.

„Verujem da su građani i vrlo vizionarski lideri imali priliku da predvide početkom 90-ih, onda kada je osnovana Vojska Republike Kosovo, oružane snage Republike Kosovo, da će država Kosovo biti deo i potpuno se integrisati u evroatlantske strukture“, rekao je on.

Premijer Hoti je naglasio da građani Kosova znaju koliko je važno za jedan narod kome je potreban mir i stabilnost da ima podršku prijatelja i međunarodnih partnera.

Podvukao je da se oseća zaista privilegovano što je u mandatu ove vlade odobrena odluka o zajedničkom razmeštanju kontingenta Kosovskih bezbednosnih snaga u misijama u inostranstvu sa Nacionalnom gardom Ajove.

Tokom posete kasarni „Adem Jashari“ u Prištini, premijera Hotija su pratili zamenik premijera Driton Selmanaj i članovi njegovog kabineta.

Last modified: 6 Janar, 2021

Comments are closed.

×