Zyra e Kryeministrit

53. sastanak vlade

29 Dhjetor, 2020

 

Priština, 29. decembar2020

Na zahtev premijera Republike Kosovo Avdullaha Hotija, a u skladu sa Poslovnikom, Vlada Republike Kosovo održala je dopisni / elektronski sastanak, 53. po redu, na kojem je odobrila plan rada Vlade za 2021. godinu i druge odluke iz ustavnih i pravnih oblasti i odgovornosti.

Vlada Republike Kosovo je, nakon razmatranja, odobrila plan rada Vlade za 2021. godinu i Indikativni plan rada Vlade za 2022. i 2023. godinu. U prilogu Plana rada, Vlada je odobrila i Zakonodavni program i Plan strateških dokumenata za. 2021. godinu

Na današnjem sastanku, vladin kabinet je razmotrio i odobrio Administrativno uputstvo o korišćenju pravnih mernih jedinica. Ovo administrativno uputstvo reguliše pravne merne jedinice koje se koriste u Republici Kosovo. Takođe reguliše način na koji se koriste, veličinu, naziv i simbole ovih mernih jedinica. Administrativno uputstvo se odnosi na korišćene merne instrumente, izvršena merenja i količinske pokazatelje izražene u mernim jedinicama.

Vladin kabinet je na današnjem sastanku odobrio odluku o izmenama i dopunama Vladine odluke br. 18/48 od 07.12.2020. Sa izvršenim Izmenama se do 15. aprila 2021. godine. produžava rok predviđen za podnošenje analize / studije Radne grupe za uspostavljanje Instituta za istragu ratnih zločina počinjenih na Kosovu,

Odobrena je i odluka da se od predsednika Republike Kosovo zatraži ovlaščenje za ministra pravde da potpiše Sporazum o uzajamnoj pravnoj pomoći u građanskim stvarima sa severnom Makedonijom.

Vlada je takođe odobrila odluku o odobravanju smanjenja i preusmeravanja slobodnih izdvajanja sa liste neiskorišćenih kapitalnih projekata svih projekata sa slobodnim sredstvima Kosovske agencije za privatizaciju, na osnovu trenutne računovodstvene evidencije, do vrednosti 17.456.665,27 evra i njihovu upotrebu za nadoknadu troškova nastalih programom ekonomskog oporavka.

Vladin kabinet je razmotrio i odobrio odluku o odobravanju finansijskih sredstava u iznosu od 1.047.710,96 € (milion četrdeset sedam hiljada sedamsto deset evra i devedeset šest centi) za Agenciju za vazdušnu plovidbu, za pokrivanje deficita prouzrokovanog nedovoljnim sredstvima prikupljenim iz namenskih prihoda kao izvora budžetskog finansiranja, privremeno finansiranih iz državnih grantova.

Last modified: 29 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×