Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti je ponudio pomoc sa svim kapacitetimá hrvatskom kolegi Plenkoviću

30 Dhjetor, 2020

 

Premijer Republike Kosovo g. Avdullah Hoti, uputio je pismo premijeru Republike Hrvatske g. Andreju Plenkoviću, kome je izrazio saučešće povodom žrtava zemljotresa i ponudio podršku kosovskih institucija za suočavanje sa posledicama.

„Dozvolite mi da izrazim najdublje saučešće zbog gubitaka života i velikog razaranja usled zemljotresa koji je pogodio petrinjski kraj i koji se osetio sve do Zagreba i drugih regiona. Kao premijer Kosova, želeo bih da pružim pomoč sa Kosovskim snagama bezbednosti, kao istaknutim i dobro obučenim snagama u misijama traganja i spasavanja, koje su spremne da pomognu hrvatskim građanima i vlastima u prevazilaženju posledica zemljotresa”’, stoji u pismu premijera Hotija, upućenom hrvatskom kolegi Plenkoviću.

Premijer Hoti izrazio je uverenje da će Hrvatska prevladati ovu prirodnu katastrofu što je hrabrije moguće. A istiakao je i spremnost Kosova da pruži pomoć u svim kapacitetima.

„Kao prijateljska zemlja i saveznik, Kosovo se u potpunosti solidariše sa Hrvatskom i spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da se što pre ublaži patnja i prevaziđu posledice ove prirodne katastrofe.“ „Narod Kosova je ovde da pomogne i ova pomoć se nudi svim srcem“, navodi se u pismu premijera Hotija.

Ministar odbrane g. Anton Quni i komandant KBS, general-potpukovnik Rrahman Rama, su, takođe, razgovarali sa institucijama iz Republike Hrvatske, kojima su izrazili spremnost Ministarstva odbrane i Kosovskih bezbednosnih snaga da pruže neophodnu pomoć za prevazilaženje , što je pre moguće, posledica koje je prouzrokovao zemljotres.

Last modified: 30 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×