Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Mladi stručnjaci će povećati kvalitet rada institucija

16 Dhjetor, 2020

 

Priština, 16. decembar 2020

Premijer Republike Kosovo g. Avdullah Hoti, je učestvovao na ceremoniji dodele akta o imenovanjima stipendista iz šeme mladih stručnjaka (ICS), projekta koji finansira Evropska unija, a koji je ocenio kao poseban i dobar događaj.

Premijer Hoti rekao je da su ovi stipendisti među najboljim devojkama i momcima koji će svojim obrazovanjem i profesionalnošću doprineti podizanju kvaliteta rada u institucijama i razvoju društva ka integracionim procesima.

„Imate moju punu podršku, ali i ministara i nosioca institucija u kojima ćete biti angažovani, kako bi vam se pružio potreban prostor da date vaš doprinos, kao i priliku za napredovanje u karijeri na osnovu profesionalizma. “, zasluge i kvaliteta koji nudite”, naglasio je premijer Hoti.

Premijer Hoti je zahvalio Evropskoj uniji na ovom projektu i naglasio da on ostaje organizacija sa najvećim ekonomskim uticajem, ali i reformama na Kosovu, dodajući da su zemlje EU glavni trgovinski partner.

„EU je organizacija u kojoj mi imamo političke ambicije da se integrišemo, ali ujedno je i najveći finansijer podrške koju dobijamo za izgradnju naših institucija“, rekao je premijer Hoti.

Ceremoniji su takođe prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Agim Veliu i šef Kancelarije EU/specijalni predstavnik EU Tomaš Szunyog.

Last modified: 16 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×