Zyra e Kryeministrit

Saopštenje za medije

16 Dhjetor, 2020

Priština, 16. decembar 2020

Kancelarija Premijera Republike Kosovo, g. Avdullah Hoti, pojašnjava mišljenje u vezi sa informacijama za izradu nacrta Vladinog plana rada za 2021 – 2023 godinu.
Vladin plan rada (VPR) je glavni dokument za planiranje i praćenje sprovođenja aktivnosti za postizanje srednjoročnih prioriteta Vlade. Proces izrade ovog plana je prilično dug, sa mnogo proceduralnih koraka i zahteva izvanrednu koordinaciju.

Jednostavna ilustracija procesa izrade ovog plana je da posebna odeljenja centralnih institucija određuju aktivnosti koje su planirale za budućnost. Ove aktivnosti su postavljene u formatu PRV-e i dalje se razrađuju kako bi se omogućilo praćenje i srednjoročna evaluacija sprovođenja ovih aktivnosti, koje odražavaju postizanje Vladinih ciljeva.

Početkom 2020. godine izrada PRV-e je promenila format iz jednogodišnjeg u trogodišnji format, koji uključuje proceduralne korake koji bi trebalo da budu preduzeti u narednim godinama.

Ova promena je rezultirala pojavom nekih tehničkih grešaka tokom procesa izrade nacrta. Jedna od njih je to što nisu stavljene planirane aktivnosti u odgovarajuće rubrike. Konkretno, aktivnosti MSPD-a za 2022. godinu pogrešno su smeštene u rubrku aktivnosti za 2023. godinu.

Nacrt PRV-e je dokument koji je izradila Kancelarija za strateško planiranje. U ovoj fazi Kancearija za dobro upravljanje ga je iznela na javne konsultacije. Radi se o jednom nacrtu (predlog projekta) koji će proći i druge korake izmena i dopuna i preobrade, pre nego što postane konačan i odobren od strane vladinog kabineta.

Last modified: 16 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×