Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: EU je naša težnja za političkom i ekonomskom integracijom

15 Dhjetor, 2020

Priština, 15. decembar 2020

Premijer Republike Kosovo, g. Avdullah Hoti, je učestvovao danas na konferenciji na visokom nivou za prijateljskiju poslovnu i investicionu klimu na Kosovu „Bela knjiga 2020“, koju je organizovao Evropski savet investitora, na kojoj su razgovarali o investicionoj klimi na Kosovu iz perspektive investitora iz EU

Premijer Hoti rekao je da će pažljivo analizirati sugestije u ovoj knjizi, savete i primedbe koji mogu biti za određene sektore, kako bi razna ministarstva i agencije uvrstile ove primedbe I sugestije u svoje planove rada. za 2021. godinu.

Rekao je da je institucionalna obaveza premijera da vodi otvoren dijalog sa svim organizacijama koje predstavljaju preduzeća, investitorima na Kosovu, a posebno sa Savetom investitora iz zemalja EU.

„Za nas EU sigurno ostaje naša težnja za političkom i ekonomskom integracijom, ali je istovremeno najveći investitor na Kosovu, gradeći neophodnu socijalnu infrastrukturu za jačanje pravne države, jačanje konkurencije i povećanje konkurentnosti kosovske ekonomije ”, podvukao je premijer Hoti.

Naglasio je da je Kosovo tokom 2020. godine rangirano među 20 zemalja koje su imale najviše poboljšanja na globalnom nivou, u pogledu uslova poslovanja i investicija.

„Do kraja 2027. godine postoje neke orijentacije, investicioni planovi koji su od interesa i s tim u vezi radujem se vašoj podršci za promociju ovih planova i podsticanje investitora iz EU da budu deo ovih dešavanja. „Jedan od njih je plan ekonomske podrške i investicija za zapadni Balkan EU, koji uključuje Kosovo za narednih 7 godina“, rekao je premijer Hoti.

Premijer Hoti je upozorio da će „Nacionalna strategija razvoja 2030“ biti finalizovana u martu, što će pomoći institucijama da bolje orijentišu javne resurse i koordinišu donatorsku podršku za narednu deceniju.

Last modified: 15 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×