Zyra e Kryeministrit

Uoči praznika 28. novembra, potpisan je prvi Nacionalni kongres lokalnih vlasti Kosova – Albanije

27 Nëntor, 2020

 

Tirana, 27. novembra 2020

Prvi potpredsednik Vlade Republike Kosovo g. Besnik Tahiri, danas se u Tirani sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Albanije g. Sanderom Lešajem, gde je uoči praznika 28. novembra, potpisom formalizovao pokretanje prvog zajedničkog kongresa na nivou gradonačelnika opština/gradova.

Ova platforma će identifikovati zajedničke oblasti i intenzivirati komunikaciju između opština u Republici Kosovo i opština u Republici Albaniji.

Zamenik premijera Tahiri izrazio je da je srećan što se Nacionalni kongres lokalnih vlasti Kosova-Albanije sprovodi po prvi put, ističući značaj ove inicijative koja bi, prema njegovim rečima, trebalo da posluži kao model regionalne saradnje, a posebno kao platforma redovne i formalne komunikacije između panalbanskih gradova.

“Ova vrsta saradnje, pored institucionalnog aspekta, ima za cilj širenje na turističkom, socijalnom i ekonomskom nivou, stvarajući mogućnosti za saradnju na praktičnijem nivou, ali i drugim zemljama u regionu u okviru zajedničkog cilja, evropske integracije. “, rekao je Tahiri.

Last modified: 27 Nëntor, 2020

Comments are closed.

×