Zyra e Kryeministrit

Vina Kosova na evropskim trpezama

27 Nëntor, 2020

Suva Reka, 27. novembar 2020.

Premijer Republike Kosovo, g. Avdullah Hoti, u okviru Nedelje Kosovskog Biznisa 2020, danas je posetio vinariju „Agro Kosova Holding“ u Suvoj Reci.
Ovom prilikom, premijer Hoti čestitao je vlasniku Aziz Tafa na ovoj investiciji zbog izgradnje jednog biznisa koji je model.

„Proizvodi vinarije Suva Reka, 70-80% proizvodnje se izvozi sa Kosova sa oznakom„ Made in Kosovo “ovo je važno“, naglasio je Premijer Hoti.

On je naglasio pomoć koju je Vlada pružila biznisima da se izbore sa krizom izazvanom pandemijom Covid-19. Ovom prilikom rekao je da je do sada izdvojeno 270 miliona evra, uključujući prethodno podeljenih 60 miliona evra. Od toga, 24 miliona evra u poljoprivredi, udvostručujući subvencije po hektaru vinograda sa hiljadu na dve hiljade evra i subvencionsianje po litru vina sa 4 centa na 8 centi, kao i za sve poljoprivredne proizvode bez izuzetka.

Premijer Hoti je naglasio da će vlada nastaviti da podržava biznise do 2021. godine, u početku iznosom od 182 miliona evra, za koji se očekuje da će se povećati uz pomoć međunarodnih partnera.

Premijer Hoti upozorio je da će Skupština sledeće nedelje usvojiti zakon o ekonomskom oporavku.

„Ovo pitanje će biti zaključeno, definisaće se sredstva koja će građani dobiti od svoje ušteđevine i naći će se lista zakonskih promena, uključujući mogućnost odlaganja poreskih obaveza, radi uklanjanja potrebnih kazni za to kako bi se pregledao PDV na sirovine domaće proizvodnje što ostaje pitanje koje treba da bude adresirano ” istakao je Premijer.

Ovom prilikom, premijer Hoti zahvalio se Savezu biznisa Kosova na organizaciji Nedelje Kosovskog Biznisa, tradicionalne aktivnosti već 18 godina.

Last modified: 27 Nëntor, 2020

Comments are closed.

×