Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti je primio na sastanku Generalnu Direktorku EBOR-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Charlotte Ruhe

24 januara, 2024

Priština, 24. januar 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa ministrom Finansija, Rada i Transfera, Hekuranom Muratijem, sastali su se sa Generalnom direktorkom Evropske Banke za Obnovu i Razvoj (EBOR) za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Charlottom Ruhe, direktorom EBOR-a na Kosovu, Sergeyom Maslichenkom kao i zamenikom direktora EBOR-a na Kosovu, Arijanitom Blakajom.

Na sastanku je razgovarano o osam aktuelnih projekata koje Vlada Kosova realizuje u saradnji sa EBOR-om, kao što su projekat energetske efikasnosti u javnim zgradama u Opštini Priština i Prizren, projekat za tretman otpadnih voda u opštini Uroševac kao i projekat izgradnje solarnog grejanja.

Takođe, tokom ovog sastanka razgovarano je o nekim od prioritetnih projekata za 2024. godinu, uključujući izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podujevu, Gnjilanu i Mitrovici, izgradnju regionalnih puteva, projekat signalizacije i telekomunikacija za 10. železničku prugu, kao i drugi projekti koji se fokusiraju na sektore energetike i vode.

Tokom sastanka, premijer Kurti se zahvalio predstavnicima EBOR-a na kontinuiranoj podršci, istakavši značaj ovih investicija, posebno u unapređenju kapaciteta za korišćenje obnovljive energije.

Direktorka Ruhe je sa svoje strane zahvalila Vladi Kosova na dosadašnjoj saradnji, ponovivši nastavak podrške EBOR-a za realizaciju brojnih infrastrukturnih, telekomunikacionih, energetskih i urbanih projekata.

Last modified: 2 фебруара, 2024

Comments are closed.

×