Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti dočekao je poslanika u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva, ujedno i izaslanik za trgovinu na Zapadnom Balkanu, Martina Vikersa

16 februara, 2023

Priština, 16.02.2023

Premijer Republike Kosovo Aljbin Kurti primio je poslanika u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva iz redova Konzervativne partije, ujedno i izaslanik za trgovinu Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Martina Vikersa , koji je bio u pratnji ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasa Abota.

Zahvalivši se na poseti uoči 15. godišnjice proglašenja nezavisnosti, premijer Kurti je izrazio njegovu i zahvalnost naroda Kosova za pomoć i doprinos Ujedinjenog Kraljevstva za oslobođenje, nezavisnost i razvoj Kosova.

On je informisao g. Vikersa o aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji i o radu Vlade koja sledećeg meseca obeležava 2. godišnjicu formiranja. Posebna pažnja je posvećena ambijentu za poslovanje, ulozi funkcionisanja Komercijalnog suda u tom pravcu i ponudi Kosova za strane investicije i investitore od kompanija iz Ujedinjenog Kraljevstva. Takođe se razgovaralo o potencijalu Kosova u obnovljivoj energiji i potencijalu investicija u ovom sektoru.

Poslanik parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Vikers je izrazio zadovoljstvo što se nalazi na Kosovu uoči proslave 15. godišnjice nezavisnosti, s obzirom na snažne bilateralne odnose dve zemlje. Uzimajući u obzir potencijal koji Kosovo pruža stranim investitorima i tople odnose između Kosova i Ujedinjenog Kraljevstva, g. Viker je pozvao premijera Kurtija da poseti Veliku Britaniju u prikladno vreme kako bi se i dalje produbila saradnja, posebno u ekonomskoj i trgovinskoj razmeni.

 

Last modified: 20 фебруара, 2023

Comments are closed.

×