Zyra e Kryeministrit

Zamenica premijera Redžepi na Samitu u Sofiji: Na Kosovu živimo svi zajedno – Albanci i nealbanci

4 decembra, 2022

Sofija, 04.12.2022

Zamenica premijera za pitanja manjina i ljudska prava u Vladi Republike Kosovo, gđa. Emilija Redžepi, učestvovala je na Samitu Zapadnog Balkana u Sofiji, posvećenom procesu daljeg širenja EU u zemljama Zapadnog Balkana, na kojem su učestvovali i poslanici EU-a iz Bugarske, Poljske, Nemačke, Mađarske i Hrvatske.

Potpredsednica Vlade Redžepi je izrazila zahvalnost na podršci pružanoj našoj zemlji. „Hvala vam na vašim naporima da olakšate i pomognete nam da se učlanimo u Evropsku uniju. Za nas je ovo prioritet broj jedan. Mi smo jedini narod na Balkanu i Evropi koji nemamo pravo da slobodno putujemo. I kao vlada i kao društvo, ispunili smo sve obaveze koje su postavili Savet Evrope i Evropska unija. Kao nova vlada gradimo normalnu demokratsku državu i zajedno činimo sve da se fokusiramo na državna prava , borbu protiv korupcije, reformu obrazovanja i zdravstveni sistem. U tom smislu, vaša pomoć, posebno pomoć Republike Bugarske, je izuzetno značajna. Izražavam zahvalnost Bugarskoj i svima vama koji nam pomažete na našem putu ka Evropskoj uniji“, rekla je ona.

Takođe, zamenica premijera Redžepi je govorila i o odnosima Republike Kosovo i Srbije. Ona je naglasila da smo mi kao država dužni da poštujemo Briselski sporazum, pa i registarske tablice kao deo Briselskog sporazuma.
Na Kosovu živimo svi zajedno – i Albanci i nealbanci- Srbi, Bošnjaci, Turci, Goranci i Romi i svi drugi narodi, rekla je potpredsednica Vlade Redžepi.

Last modified: 5 децембра, 2022

Comments are closed.

×