Zyra e Kryeministrit

Premijer na dužnosti, Haradinaj: Nema težeg rođenja od rođenja jedne države, da završimo poslove stopostotno

4 avgusta, 2019

 

 

Đakovica, 4. avgust 2019.

Premijer na dužnosti Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, prisustvovao je komemorativnom mitingu posvećenom 21. godišnjici bitke porodice Markalleshë i palih boraca Mark Lleshi, Prend Lleshi, Kolë Lleshi i Memë Lleshi.

Na početku premijer na dužnosti Haradinaj odao je počast memorijalu palih boraca Mark, Prend, Kolë i Memë Lleshi.

Pred prisutnima, premijer na dužnosti Haradinaj rekao je da se oseća izuzetno dobro što je danas imao čast da provede nekoliko trenutaka kod Markalleshë, porodice koja ima svoju dugu istoriju, i u drugim ratovima i drugim vremenima kao i u vreme Drugog svetskog rata kada su iz ove porodice pali borci, istaknuti ljudi
“Streljani su nepravedno. Stoga, dozvolite mi danas da se svima zahvalim na prisustvu u čast bitke Markalleshë, 7. avgusta, ali i herojima Kosova koji su pali kasnije. Želim reći nekoliko reči o današnjem danu jer je važno naše pamćenje kako bi prošli kroz te teške trenutke, jer je proteklo 20 godina od ove bitke i proteklo je neko vreme “, istakao je premijer na dužnosti, Haradinaj i dodao da se ovo najbolje objašnjava činjenicom da nije poznatije teže rođenje od rođenja države, jer je jedno tako teško rođenje izuzetno posebno i počeli smo da pripadamo porodici država, jer smo postali država, i proglasili smo se državom i želimo da budemo za stolom država poput Amerike i drugih ponaosob.

Između ostalog, premijer na dužnosti Haradinaj dodao je da znamo da je za ovo Kosovo bilo mnogo žrtava, progona, masakra i genocida, strahota koje je naš narod doživeo kako bi stigao do juna 99. godine.

U ovoj porodici Markalleshë, prema premijeru na dužnosti Haradinaj, generacijama se čuva ovo požrtvovanje i znaju kakav je naš put bio do sada i u našem je interesu da Kosovo kao državu kompletiramo 100 procenata, da svoj posao završimo stopostotno, da ujedinimo našu državu sa nacijom gde god da su Albanci ali i da se pridružimo evroatlantskoj porodici jer je tu naša država, tu pripadaju naše vrednosti, tu je naša čast.

“Ako sledimo primer ove porodice, naš put će biti lak, bez ikakve dileme, i zajedno ćemo to postići i želim da se ovim primerom, ovim žrtvovanjem porodice Markalleshë, svih palih boraca, služimo kao nacija „, rekao je premijer na dužnosti, Haradinaj.

Pred prisutnima govor su održali i Derviš Tahiri iz skupštine opštine Đakovica, župnik don Albert, a u ime porodice govorio je Gege Lleshi.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.