Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj primio je na sastanku Zamenicu direktora za Evropu i Evroaziju američkog Stejt Departmenta, Susan Falatko

28 maja, 2019

 

Priština, 28. maj 2019.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, primio je danas na sastanku Susan Falatko, Zamenicu direktora za Evropu i Evroaziju američkog Stejt Departmenta.

Na ovom sastanku, premijer Ramush Haradinaj, zajedno sa Zamenicom direktora Susan Falatko, govorio je o odličnim bilateralnim odnosima između dve zemlje, ekonomskom osnaživanju zemlje, vladavini prava i evro-atlantskoj orijentaciji Kosova.

„Kosovo je ostvarilo značajan napredak u vitalnim oblastima za zemlju i spremno je za dobre bilateralne odnose sa susednim zemljama, poštujući sebe i naše pravo“, izjavio je premijer Haradinaj, izražavajući pred njom spremnost zemlje za istinski dijalog sa Srbijom, koji vodi do konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma koje rezultira uzajamnim priznavanjem.
Kosovo je spremno za ovu etapu međunarodne konsolidacije zemlje.

Premijer Haradinaj je predstavio dostignuća zemlje u oblasti vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije, ekonomskog osnaživanja i sveukupnih reformi u zemlji.

Sa svoje strane, Direktorka Kancelarije za poslove jugoistočne Evrope pri Stejt Departmentu, Susan Falatko, naglasila je značaj da Kosovo ostane posvećeno jačanju vladavine prava i postizanju normalizacije sa Srbijom. Ona je rekla da SAD ostaju posvećene unapređenju bilateralnih i regionalnih interesa.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.