Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Vlada podržava visoko obrazovanje na Kosovu

14 maja, 2019

 

Priština, 14. maj 2019. godine

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, primio je danas delegaciju profesora i dekana Univerziteta u Prištini, „Hasan Priština“, koju je predvodio rektor, Marjan Dema, sa kojim je razgovatao o situaciji na Univerzitetu u Prištini i o visokom obrazovanju uopše.

Ovom prilikom je , premijer Haradinaj izrazio posvećenost Vlade Kosova za podršku Prištinskog univerziteta i visokog obrazovanja uopšte, ocenjujući da je podizanje kvaliteta obrazovanja od posebnog značaja za zemlju, s’obzirom na trendove i brz globalni razvoj.

„Univerzitet u Prištini je nacionalno dobro i orijentacijiona tačka razvoja našeg društva, koji će Vlada zemlje kontinuirano podržavati, u cilju profesionalnog napredovanja, u skladu sa globalnim trendovima“, rekao je premijer Haradinaj.

Na ovom sastanku je, premijer Haradinaj informisan o izazovima Univerziteta u Prištini, sa posebnim naglaskom na nedostatak laboratorija i na način efikasne ponove uspostave instituta na relevantnim fakultetima, kao i na zaštitu posebnih profesija i obnovu kadrovskih kapaciteta, posebno elektrotehničkog inženjeringa i oblasti matematike.

„Obrazovanje kao jedan od glavnih prioriteta Vlade će imati kontinuiranu podršku iu budućnosti. Radujemo se dostignućima i uspesima naših studenata koji bi trebalo da budu konkurentni na globalnom tržištu “, rekao je premijer Haradinaj, ocenjujući da je povećanje kvaliteta nastave i ulaganje u infrastrukturu neophodnu za normalan razvoj rada u visokom obrazovanju, od posebnog značaja.

Na ovom sastanku, stranke su se dogovorile da naprave plan za preispitivanje pravnih normi visokog obrazovanja, kao i neophodnih troškova.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.