Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Hodžaj na Ekonomskom simpozijumu Francuska-Kosovo: Prioritet Vlade je otvaranje radnih mesta

22 marta, 2019

 

Priština, 22. mart 2019.

Zamenik premijera Republike Kosovo Enver Hodžaj prisustvovao je ekonomskom-simpozijumu Francuska – Kosovo. Na ovoj konferenciji je, zamenik premijera Hodžaj izjavio da je Kosovo i njegova izgradnja države uspešna priča zahvaljujući prijateljima i saveznicima, kao što je Francuska.

Zamenik premijera Hodžaj je naglasio da prioritet Vlade Kosovo ostaje ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta za građane Kosova. On je dodao da je Kosovo uspelo da iskoristi SSP kao platformu za reformu društva i ekonomije.

„Prioritet Vlade Kosova ostaje ekonomski razvoj i otvaranje radnih mesta. Iako kao mlada država, imamo mnogo izazova, uspeli smo da iskoristimo SAP kao platformu za reformu društva i ekonomije“, rekao je zamenik premijera Hodžaj u svom govoru na prvom ekonomskom simpozijumu između Kosova i Francuske.

Zamenik premijera Hodžaj je govorio o napretku koji je Kosovo postiglo u poslovanju, prema indeksu Svetske banke, koji se pomera desetak mesta unapred.

On je rekao da povoljan geografski položaj Kosova omogućava stranim preduzećima da svojim proizvodima prodru u druge zemlje regiona.

„Investirajući u Kosovo, francuski biznisi koriste povoljan geografski položaj Kosova za poslovanje u drugim zemljama u regionu. Zahvalan za podršku Francuske Kosovu “, zaključio je zamenik premijera Hodžaj.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.