Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je primio predsednika Svetskog jevrejskog kongresa, Roberta Singera

12 marta, 2019

 

Priština, 12. mart 2019

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, se danas sastao sa izvršnim direktorom, istovremeno i predsednikom Svetskog jevrejskog kongresa, Robertom Singerom. U početku je, premijer Haradinaj zajedno sa g. Robertom Singerom izvršio omaž ispred spomen-ploče jevreja u znak odavanja počasti žrtvama holokausta.

Ovom prilikom se, premijer Haradinaj, zahvalio g.Singeru za današnju posetu i svim Jevrejima koji pomažu i podržavaju Kosovo preko Svetskog jevrejskog kongresa!

„Stvarno je dobar osečaj da su se Albanci u tim okolnostima, koje nisu bile lake, stavili u odbranu Jevreja. Kao Kosovo, drago nam je, da na osnovu tih vrednosti, pripadamo svetu koji je poštovao život ljudi u najtežim vremenima. Albanci su pružili utočište i štitili Jevreje, jer je to bila potrebna stvar za uraditi „, rekao je premijer Haradinaj, sečajući se istorijskih odnosa između dva naroda, kao i teških vremena kada je narod Kosova bio podržavan od slobodnog i demokratskog sveta. U okviru sastanka, premijer je obavestio g.Singera o izdvajanju zgrade za Muzej jevrejskog nasleđa u Prizrenu, koja će služiti za očuvanje istorijskog sećanja i prijateljstva između naša dva naroda.

Premijer Haradinaj je takođe govorio o fokusu Vlade Kosova, sa posebnim naglaskom na reforme u oblasti vladavine prava i ekonomskog razvoja u zemlji kao i o celokupnom napretku na Kosovu nakon rata, a od g. Singera je tražio produbljivanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.
Za svoj doprinos Kosovu, premijer Haradinaj je u znak počasti dodelio g. Robertu Singeru, „Zlatnu Mapu Kosova“.

U međuvremenu se, izvršni šef, istovremeno i predsednik Svetskog jevrejskog kongresa, Robert Singer, zahvalio premijeru Haradinaju za današnji prijem i izrazio je spremnost za saradnju između njih i vlade Kosova.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.