Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: odnosi sa Japanom su odlični

21 februara, 2019

 

 

Priština, 21. februar 2019.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, sastao se sa državnom ministricom za spoljne poslove Japana, Toshiko Abe sa kojom je razgovarao o trenutnim dešavanjima na Kosovu, o međunarodnoj konsolidaciji Kosova, kao i o produbljivanju saradnje između Kosova i Japana.

Ovom prilikom se, premijer Haradinaj zahvalio ministarki spoljnih poslova Tošiko Abe na pomoči Japana datoj državi Kosovo.

Na ovom sastanku se takođe govorilo o planovima za otvaranje nove japanske ambasade na Kosovu, na prvoj 10. godišnjici diplomatskih odnosa, ekonomske saradnje, projekata za reciklažu za životnu sredinu, izgradnju ljudskih kapaciteta kao pomoći institucijama.

„Kosovo je zahvalno prema Japanu za veliku pomoć koju je pružio našoj zemlji u oblastima od suštinskog značaja, kao jedan od glavnih donatora i za to smo im zahvalni“, rekao je premijer Haradinaj.
Sa svoje strane, ministarka Toshiko Abe je ponovila da Japan ostaje posvećen pružanju pomoći Kosovu u svakoj sferi i otvoren je za to da partnerstvo između dve zemlje bude još dinamičniji u budućnosti.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.