Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je učestvovao na konferenciji o bezbednosti u Minhenu

15 februara, 2019

 

Minhen, 15. Februar 2019.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, učestvuje na najvećoj godišnjoj konferenciji za bezbednost u svetu, koja se održava u Minhenu, Nemačka.

Na ovoj konferenciji visokog nivoa, koja okuplja glavne regionalne aktere, šefove država i međunarodnih organizacija, ministre, poslanike, novinare, učesnici će razgovarati o regionalnim i globalnim bezbednosnim pitanjima.
a
Istovremeno, na marginama ove konferencije u okviru bilateralnih susreta, premijer Haradinaj će govoriti o evroatlantskoj agendi Kosova, napretku koji je postignut u oblasti bezbednosti i borbe protiv terorizma, dostignućima u oblasti vladavine prava i staviće poseban akcenat na izazove kroz koje prolazi Kosovo, međunarodnu konsolidaciju zemlje, ostvaren napredak i evro-atlantski putu Kosova.

Kosovo je postiglo veliki napredak u oblasti bezbednosti, konsolidacijom celokupne pravne infrastrukture i ljudskih resursa, da bi bili uz demokratske zemlje, u misiji očuvanja mira i stabilnosti u regionu i svetu.

Nastaviće se posvečenost institucija , jačanjem našeg partnerstva sa najvažnijim akterima bezbednosti u svetu. Današnja konferencija je dobra prilika, da se ukaže na posvećenost Kosova u pogledu spremnosti i pružanja doprinosa jačanju regionalnog i globalnog mira, zajedno sa našim strateškim partnerima.

Svakog februara, na konferenciji o bezbednosti se okupljaju zajedno više od 450 visokih ličnosti, donosioca odluka iz celog sveta, da bi se angažovali u intenzivnoj raspravi o trenutnim i budućim izazovima.

Na 55’toj po redu konferenciji o bezbednosti, koji počinje 15. februara i trajaće do 17. februara, stručnjaci iz celog sveta će razgovarati i o budućnosti kontrole naoružanja i saradnje u politici odbrane kao i tehnološkim inovacijama u oblasti međunarodne bezbednosti.
Pored učešća na konferenciji, premijer Haradinaj će održati niz bilateralnih sastanaka, sa fokusom na evroatlantsku agendu zemlje, privlačenje stranih investicija u zemlji, novim priznanjima i drugim važnim pitanjima za zemlju.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.