Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Pomoći ćemo SOS selu zbog svete misije koju ima, brige o deci

30 novembra, 2018

 

 

Priština, 30. novembar 2018.

Premijer Kosova, Ramush Haradinaj, učestvovao je na Gala humanitarnoj večeri SOS Dečjih Sela, uz podršku Kluba Proizvođača Kosova, za prikupljanje sredstava kojima se pomaže deci bez roditeljskog staranja, napuštenoj i deci pod rizikom gubitka roditeljskog staranja.

Ovom prilikom, Premijer Haradinaj, nakon što se zahvalio svim prisutnima, a posebno Izvršnoj Direktorki SOS Dečjih Sela, Nezahate Salihu, kao zaslužnoj što su se večeras svi zajedno okupili, rekao je da saoseća sa svima zbog činjenice da je na ovom događaju, bio u dva svojstva, prvo kao roditelj, gde su mu deca odrasla u njegovim teškim periodima, i drugo kao Predsednik Vlade.

Izražavajući veliku zahvalnost za misiju SOS sela, Premijer Haradinaj je rekao da će, pošto se nalazi na čelu Vlade, iskoristiti pravo koje ima, da dodeli određeni iznos SOS selu. „I to ću učiniti sa najvećim poštovanjem u ime naroda, za tako human rad SOS sela koji obavljate. Istovremeno ćemo nastaviti sa kontinuiranom podrškom za vas, jer činjenica da se vi starate o deci bez roditelja, napuštenoj deci, vi obavljate humanu, svetu misiju. U ime svih nas, u ime našeg naroda, zahvaljujemo vam se od srca za ovaj posao koji obavljate. Takođe, bilo ko od nas ko dobije priliku ili iskoristi priliku da podrži naša SOS sela, da podrži porodicu za decu bez porodice, blago vama, bravo za vas“, rekao je Premijer Haradinaj.

Posebnu zahvalnost Premijer Haradinaj izrazio je i prema domaćim proizvođačima koji su podržavali SOS sela i zatražio od njih da na ovaj način budu zajedno tamo gde je to najvažnije, gde se najviše oseća, a to su, kako je rekao, deca.

„Govoreći kao roditelj ali i kao Predsednik Vlade, pozivam sve da zaista podržimo SOS sela Kosova, da podržimo decu bez porodice, da im pružimo priliku da imaju staranje“, zaključio je svoj govor Premijer Haradinaj.

U međuvremenu, Anita Haradinaj je rekla da govoreći u svojstvu majke, koja je podigla svoju decu u SOS i tamo ih vaspitavala, SOS, pored toga što je vaspitna institucija, je velika porodica za sve one koji su bili njen deo.

Izvršna Direktorka SOS Dečjih Sela, Nezahate Salihu, rekla je da je zaštita i osiguranje blagostanja dece odgovornost svih, odgovornost porodice, škole, institucija, biznisa i zajednice. „Verujemo da ćemo putem ove večeri poslati poruku da mi kao društvo moramo delovati, moramo verovati u našu decu“, rekla je gospođa Salihu, tražeći podršku za decu. Pred prisutnima govorio je i Astrit Panxha, Izvršni Direktor Kluba Proizvođača Kosova, koji je rekao da će proizvođači biti dugoročni partneri SOS Dečjih Sela Kosova.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.