Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Projekat kolektora i za tretiranje otpadnih voda, prioritet Vlade

20 novembra, 2018

 

Beč, 20. novembar 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je tokom zvanične posete Austriji održao sastanak sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čijem čelu je bio prvi zamenik predsednika EBRD-a, Jurgen Rigterink.

U početku je, premijer Haradinaj obavestio g.Rigterinka o kosovskim dostignuća i posvećenosti Vlade da ojača održivi ekonomski razvoj, makro-stabilnost i posvećenost kosovskih institucija u jačanju vladavine prava.
Premijer Haradinaj se zahvalio g. Rigterniku i EBRD-u na podršci razvojnim projektima na Kosova u oblastima kao što su razvoj privatnog sektora, razvoj energetskog sektora i razvoj infrastrukturne povezanosti Kosova sa zemljama u regionu.

Premijer Haradinaj je zatražio dalju podršku EBRD-a za projekte koji bi ojačali razvoj industrijskih zona, korporacija, malih i srednjih preduzeća kako bi povećale produktivnost i poboljšale kvalitet, izvozna preduzeća i druge oblasti koje će direktno uticati na rast socijalne zaštite za građane i stabilnost preduzeća na Kosova.
Sa svoje strane je, prvi zamenik predsednika EBRD-a, Jirgen Rigterink, ocenio napredak Kosova, rekavši da će Evropska banka za obnovu i razvoj, nastaviti da podržava Kosovo u razvoju projekata i investicija za budućnost.

Na ovom sastanku su se obe strane dogovorile o realizaciji infrastrukturnih projekata, kao što je rehabilitacija željezničke mreže Elez Han – Priština put Kijevo – Zahać, povezivanje Kosova sa gasovodom TAP, realizacija projekata za tretiranje otpadnih voda, dok će u fokusu Vlade biti izgradnja brane za povećanje kapaciteta vode i projekat spoljni prsten grada Prištine.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.