Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Vlada će podržati projekte opštine Priština, bez ikakvih uslova i oklevanja

29 oktobra, 2018

 

 

Priština, 29. oktobar 2018

„Vlada zemlje i ja kao premijer, smo bez ikakvih uslova,još s’ početkom preuzimanja odgovornosti smo javno rekli da ćemo podržavati teme koje ima prestonica gradonačelnik, koje ima glavni grad, u službi interesa građana i zemlje, bez obzira na stranke „, rekao je premijer Ramush Haradinaj, posle sastanka sa gradonačelnikom Prishtine, Shpendom Ahmetijem.

Na ovom sastanku se razgovaralo o glavnim temama, kao što su Zakon o Prištini, Domu omladine, Concertnoj Hali, gradskom prstenu, eksproprijacijama i drugim projektima koji se odnose na glavni grad, za koje je premijer Haradinaj rekao da, su kao produkti završeni, ali da u toku implementacije ima još uvek posla i toj realizaciji ima ima ulogu i nacionalna vlada.

„Iako su ovi projekti u nadležnosti opštine, primena se ipak se odnosi na radnje koje moraju preduzeti i ministarstva, kao što je to slučaj sa policijom glavnog grada, kojom prilikom Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da preuzme deo odgovornosti, ili slučaj sa bolnicom u glavnom gradu, za koju treba Ministarstvo zdravlja da preuzme odgovornost „, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da su i za grad prsten nađene neke akcije koje treba preduzeti Vlada.

U izjavi za medije, premijer Haradinaj je pružio uveravanja da bez ikakvih uslova, bez ikakvih posebnih proračuna, teme glavnog grada će biti podržane od strane vlade zemlje, uz napomenu da u glavnom gradu živi trećina građana ove zemlje.

Premijer Haradinaj se zahvalio predsedniku Ahmetiju, bez ikakvog oklevanja glavne teme su razmatrane i razgovara se o njima zajedno sa izvršnom vlašću.
U međuvremenu je, gradonačelnik Prištine, Shpend Ahmeti, rekao da je sastanak ovaj sastanak sa premijerom Haradinajem deo redovnih sastanaka nakon onog ranije održanog na kome su i raspravljane teme i dogovorili su se o nekoliko tema, na koje kao što je on rekao, su izrazili spremnost za saradnju.

Ahmeti je istakao da, danas, pošto se približava kraj godine, i ovaj sastanak je održan da bi se napravio bilans tih dogovora i sporazuma i da vidimo koji su poslovi koji su ostali nedovršeni

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.