Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj se sastao sa Ed Feulnerom, počasnim predsednikom „Heritage Foundation“

27 septembra, 2018

 

 

Vašington 27. septembar 2018. godine

Premijer Republike Kosovo, se tokom zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama, sastao sa Ed Feulnerom, počasnim predsednikom „Heritage Foundation“, sa kim je razgovarao o razvojnim procesima na Kosovu.

Premijer Haradinaj, je istakao ulogu vlade u konkretnoj i plodnoj saradnji sa predstavnicima civilnog društva, za promovisanje državotvornog programa u Republici Kosovo.

„Primer Sjedinjenih Američkih Država u jačanju demokratije, slobode i ljudskih prava, je najbolji model saradnje između institucija i civilnog društva u demokratskom napretku i razvoju zemlje“, rekao je premijer Haradinaj.

Na ovom sastanku se takođe govorilo i o posvećenosti institucija za očuvanje vrednosti kulturnog nasleđa, kojom prilikom je premijer Haradinaj tražio podršku predsednika Feulnera da vidi Kosovo kao ozbiljnog partnera u razvoju mnogih projekata od zajedničkog interesa.

Ed Feulner, počasni predsednik „Heritage Foundation“, je čestitao premijeru Haradinaju na dostignućima u zemlji i izrazio je spremnost da pomogne Kosovu na putu ka članstvu u važnim međunarodnim organizacijama.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.