Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Ljubav prema SAD je posebna

18 septembra, 2018

 

Priština, 18 septembra 2018

„Mi smo jedinstveni i posebni u odnosu na našu ljubav prema SAD, a za to imamo jake razloge. I mi želimo da ovu ljubav prema SAD pretvorimo u poseban odnos „, rekao je premijer Republike Kosova, Ramush Haradinaj, na oproštajnoj ceremoniji j organizovanoj u čast američkog ambasadora na Kosovu, Greg Delawie, na kraju njegovog mandata na Kosovu.

Pred brojnim prisutnima , premijer Haradinaj izražavajući duboku zahvalnost za služenje američkog ambasadora na Kosovu, rekao da je Delawe, razlog današnjeg okupljanja na ovoj oproštajnoj ceremoniji. „Video sam i mnoge kolege srpske zajednice, poslanike i gradonačelnike . Ambasadore, vi ste razlog našeg okupljaja večeras u vašu čast i za vaše služenje u našoj zemlji. Ono što hoću da kažem je da, ostaje nam da još nešto ostvarimo . I to je privilegirani položaj Kosova uz SAD. To je jedna zemlja u svetu, i verujem da smo jedinstveni u svojoj ljubavi prema SAD, a za to imamo jake razloge „, rekao je premijer Haradinaj.

Sa njegove strane , američki ambasador na Kosovu Greg Delwie, zahvalio se premijeru Haradinaj na dočeku i bio je veoma emotivan što se sada vraća u svojoj kući, ali u isto vreme i tužan zbog odlaska sa Kosova.

Na oproštajnoj ceremoniji u čast američkog ambasadora Greg Delawie, govorili su i predsednik Hashim Thaçi i predsednik parlamenta Kadri Veseli.

Prisutni na ovom oproštajnom dočeku za ambasadora Delawie , u organizaciji premijera Ramush Haradinaj, bili su i članovi kabineta vlade, poslanici, gradonačelnici, ambasadori akreditovani na Kosovu, predstavnici verskih institucija, civilnog društva i medija.

 

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.