Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Na spoljnom planu , Kosovska politika je jedinstvena

23 jula, 2018

 

Priština, 23. jul 2018.

Premijer Republike Kosovo, je bio u radnoj poseti Ministarstvu spoljnih poslova, gde ga je primio zamenik premijera / istovremeno i ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli sa saradnicima.

Ovom prilikom, premijer Haradinaj je ponudio svoju podršku, konkretne projekte i planove Ministarstva spoljnih poslova, rekavši da zajedno sa zamenikom premijera / istovremeno i ministrom spoljnih poslova, g. Pacolijem, su naporno radili na spoljnoj politici Kosova, smatrajući spoljnu politiku veoma važnom temom za Kosovo.

„Počeli smo rad na Kosovu, na spoljašnjem planu osporavanom na političkom, bezbednosnom, ali i ekonomskom planu. Diplomatska borba za Kosovo oko priznanja je prenesena i na mnoge udaljene zemlje. Takođe, imamo i druge poteškoće u regionu i evro-atlantskim integracijama, dakle, veoma smo izazvani na spoljnom planu „, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da je, uprkos činjenici da su izazvani, Ministarstvo spoljnih poslova i ministar Pacoli, su napravili savršen posao i nisu dozvolili nazadovanje položaja Kosova na diplomatskom planu, čak i u onim udaljenim mestima koja su bila i meta naših protivnika.

Premijer Haradinaj je dalje rekao da ima komkretne planove i projekte i kad god ima pozitivne vesti učiniće ih poznatim javnosti, kao što je bila vest o pozitivnoj preporuci za viznu liberalizaciju, uveravajući sve građane Kosova da je u spoljnom planu politika Kosova jedinstvena.

Sa svoje strane je, zamenik premijera/isovremeno i ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, ocnenivši veoma važnom prvu posetu premijera Haradinaja ministarstvu koje on vodi, obavestio je premijera o svim poslovima koji su urađeni tokom ovog perioda, kao i o angažovanju kosovske diplomatije po pitanju lobiranja za povečanje broja novih priznanja, uređenju novog zakona MSP-a, bilateralnoj saradnji, multilateralnoj i regionalnoj, evro-atlantskim integracijama, članstvu Kosova u Savetu Evrope, UNESCO, INTERPOL i o drugim izazovima sa kojima se suočava ova služba.

Zamenik premijera / istovremeno i ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, je takodje obavestio premijera Haradinaja, o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi, čije predsedavanje će sledeće godine preuzeti Republika Kosovo. Tokom konferencije, zamenik premijera Haradinaja i / ministar Pacoli su odgovorili na pitanja medija o raznim temama.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.