Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Prioritet Kosova je Evropska agenda. Beskompromisni u njenom ispunjavanju

27 juna, 2018

Priština, 27 jun 2018

„Kosovo je posvećeno na svom putu ka EU i NATO-u, a na ovom putu očekujemo veću i odlučniju podršku Evropske unije“, rekao je premijer Ramush Haradinaj, nakon sastanka sa direktorkom za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji za susedstvo i pregovore za proširenje pri Evropskoj komisiji, Genoveva Ruiz-Calavera.
Tokom sastanka, premijer Haradinaj je govorio o postignutom napretku u zemlji, jačanju vladavine prava, ekonomskom razvoju, ispunjavanju evropske agende, procesu dijaloga, dobrosusedskim odnosima i drugim dostignućima u zemlji, naglašavajući posvećenost zemlje na evroatlantskom putu.

„U fokusu našeg razgovora bili su prioriteti evropske agende za Kosovo, reforme u vladavini prava i one u javnoj upravi i obrazovanju, a razgovarano je i o završenim poslovima ali i o izazovima. Duboko sam uveren da ćemo u nedeljama i mesecima koji dolaze, i po sugestijama direktorke za proširenje postići rezultate, upravo u onome što su sada ključna pitanja „, rekao je premijer Haradinaj u svojoj izjavi za medije nakon sastanka.

Direktorka za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji za susedstvo i pregovore o proširenju pri Evropskoj komisiji Genoveva Ruiz-Kalavera procenila napredak na Kosovu, izražavajući dalju podršku Evropske komisije evropskim procesima i reformama na Kosovu.

„Moja poseta Prištini se odnosi na prikaz o tome na čemu smo kao Kosovo, i kao EU, odnosno u implementaciji Agende Evropske reforme , posebno u važnim reformama u vladavini prava, dobrom upravljanju, obrazovanju i zapošljavanju, koje su izuzetno važne. Mi smo videli napredak i dsikutovali o radu I izazovama koji nas čekaju Veoma sam srećna što radimo zajedno u Evropskoj agendi za reforme i u Programu ekonomskih reformi „, rekla je pred medijima direktorka za Zapadni Balkan Ruiz-Kalavera dodajući da će ubrzo slediti predlog kako bi proces liberalizacije postao realnost.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.