Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Hodžaj je primio zamenika premijera Makedonije, da razgovaraju o sporazumu –Skoplje- Atina i zajedničkom sastanku vlada

19 juna, 2018

Priština, 19. jun 2018

Zamenik premijera Republike Kosovo, Enver Hodžaj, primio je danas na zvanični sastanak svog makedonskog kolegu, zamenika premijera Bujara Osmanija.

Zamenici premijera Hodžaj i Osmani, su razgovarali o sporazumu o imenu, koji je postignut krajem prošle nedelje između Skoplja i Atine, okončavajući spor koji je trajao već nekoliko godina.

Zamenik premijera Hodžaj je rekao da je postizanje tog sporazuma dobra vest ne samo za Makedoniju, već i za druge zemlje zapadnog Balkana, pošto predstavljaju zatvaranje jednog od najvažnijih pitanja na Balkanu.

„Čestitao sam zameniku premijera Osmaniju za potpisivanje sporazuma o imenu, jer predstavlja rešavanje jednog od najznačajnijih istorijskih pitanja Balkana „, rekao je zamenik premijera Hodžaj.

Na sastanku sa zamenikom premijera Osmani je razgovarano i o zajedničkom sastanku sa Makedonijom, na kome se očekuje da bude potpisano preko 15 sporazuma o saradnji.

Vrlo brzo se očekuje određivanje i datuma ovog sastanka.

Hodžaj i Osmani su takođe govorili o dešavanjima u regionu i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.