Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Deci ćemo garantovati da će odrastati mirni i slobodni

1 juna, 2018

 

Priština, 1. juni 2018

„Svesni smo naše stvarnosti , koja najbolja realnost. Imamo neke osnovne probleme, ali ćemo deci garantovati i omogučiti da rastu prema svim međunarodnim konvencijama, da odrastaju bezbedni i slobodni. To je izjavio premijer Ramush Haradinaj na konferenciji u okviru proslave Međunarodnog dana dece sa temom „Svaki dan je 1. jun“, koja je u organizaciji Kancelarije za dobro upravljanje pri Kancelariji premijera Republike Kosovo, u saradnji sa organizacijama Syri vizija i Save the Children, kancelarija na Kosovu.

Premijer Haradinaj je dalje, rekao da je izloženost dece u nekim slučajevima opasno i mi smo srećni što na Kosovu imamo partnere i prijatelje i UNICEF, koji se bave pravima dece.

Govoreći o nekom njegovom događaju sa jednim detetom, koji se brinuo za životnu sredinu, premijer je poručio da se sva deca bore za čistu životnu sredinu. „Ne postoji ništa u životu bolje nego da se brinemo o životnoj sredini u kojoj živimo“, rekao je premijer Haradinaj, uveravajući još jednom decu da će biti pokrovitelj njihovih prava ne samo na papiru, nego za njihovu implementacije a i aktivnosti. Sa svoje strane, direktor Kancelarije za dobro upravljanje pri Kancelariji premijera, Habit Hajredini, rekao je da je cilj ove konferencije ne samo obeležavanje Međunarodnog dana deteta, nego i predstavljanje nacrta Nacionalne strategije za prava deteta u Republici Kosovo.

Na ovoj konferenciji o pravima deteta su govorili i Trina Hoti, predstavnica dece Grupa ROR, Berandao Co, šef Kancelarije UNICEF-a, Ahmet Kryeziu šef kancelarije „Save the Children“ i Veton Mujaj, direktor organizacije Syri vizija.

Današnja konferencija je redovna godišnja manifestacija u organizaciji Kancelarije premijera u čast 1. juna, Međunarodnog dana dece.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.