Zyra e Kryeministrit

Centralna banka je jedna od najkredibilnijih ustanova u zemlji

7 Maj, 2018

Priština, 7 maj 2018

“Centralna banka je i dalje jedna od najkredibilnijih institucija u zemlji”, rekao je premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, nakon što je primio novog guvernera Centralne banke Fehmi Mehmetija.

Premijer Haradinaj je na ovom sastanku, rekao da Kosovo ima sreću što ima takvu instituciju, koja praktikuje profesionalizam i efikasnost, pružajući svu podršku Vlade da se ovaj trend nastavi.

“Ekonomski razvoj i finansijska i bankarska stabilnost su glavni parametri koji su garancija Centralna banka. Zbog toga se, nacionalna vlada obavezala da se to nastavi , pružanjem celokupne potrebne podrške u tom smislu “, rekao je premijer Haradinaj.

Guverner Centralne banke Republike Kosovo, Fehmi Mehmeti, je tokom susreta sa premijerom rekao da će Centralna banka nastaviti zalaganje da održi stabilan finansijski sistem, siguran sistem plaćanja, slobodnu konkurenciju i održavanje opšte ekonomske politike Vlade .

Premijer Haradinaj je istakao da ekonomski rast i stvaranje novih radnih mesta, pored jačanja vladavine zakona su glavni ciljevi ove vlade.

Last modified: 7 Maj, 2018

Comments are closed.

×