Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Naši sportisti su najbolji ambasadori mira!

5 maja, 2018

 

Priština, 5 maj 2018

Uoči Evropskog prvenstva karatea koji će se održati od 9. do 13. maja ove godine u Novom Sadu u Srbiji, Kosovo će biti predstavljeno od državnih reprezentativaca koji su deo federacije zemlje, premijer Republike Kosova, Ramush Haradinaj, je rekao da naši sportisti su najbolji ambasadori mira i zaslužni za prevazilaženje političkih i etničkih razlika.

Ovi komentari su došli nakon što je premijer Haradinaj, sastao se sa predsednikom Olimpijskog komiteta Kosova, Besim Hasani i predsednikom Karatske federacije Kosova, Ismet Krasniqi.

„Vlada podržava sportiste u svakom regionalnom i međunarodnom takmičenju, visoko procenjujući njihovu ulogu približavanja i promovisanja mira. Srećni smo da mnogi od naših sportista su prevazišli granice i ne samo to, nego su obeležili istoriju u stranoj zemlji, predstavljajući naše vrednosti i na taj nas približavaju sa drugim narodima“, rekao je premijer Haradinaj.

Na sastanku sa predsednikom OKK-a, Besim Hasani, se govorilo i o dostignućima i izazovima kosovskih sportista u njihovoj pripremi za predstojeće Olimpijske igre, „Tokio 2020“.

Na sastanku je rečeno da 13. karatista koji predstavljaju Kosovo u ovom takmičenju su spremni, dobro pripremljeni i očekuje se da donesu medalje državi Kosovo, utoliko pre što neki od njih su već dobili titulu vrhunskog svetskog sportiste.

Premijer Haradinaj je izrazio svoju posvećenost da pomogne Olimpijskom komitetu i Karatskoj federaciji Kosova, rekavši da kroz sport se prevaziđu granice i političke podele i stvoriće se prostor zajedničkim ljudskim vrednostima.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.